Posted on

Kako ukrepati pri rozacei?

Če ste pri sebi opazili pojav rozacee ali kuperoze, morate nujno obiskati dermatologa. Čim hitrejše obravnavanje bolezni lahko pomembno vpliva na njen razvoj in napredovanje.

Poleg individualno določenega zdravljenju z zdravili je zelo pomembno tudi zavestno izogibanje sprožilcem rozacee. Pri tem nam lahko pomaga vodenje dnevnika o poteku rozacee, s pomočjo katerega bomo lažje razumeli, kateri dejavniki vplivajo na pojav oziroma ponovni izbruh bolezni v vašem primeru, pa tudi kaj vaši koži v določenem trenutku še posebej dobro dene. Poleg tega si mora prizadeti prizadevati, da živi uravnoteženo življenje, kar med drugim pomeni tudi izogibanje stresu in uživanje zdrave prehrane z veliko sadja in zelenjave.

Pravilna nega kože je pri rozacei odločilna. Nujno je, da se pri negi kože izogibamo uporabi množice različnih sredstev za nego in čiščenje kože. Zaradi številnih sestavin, ki so v njih, dodatno obremenimo že tako preobremenjeno kožo. Koža, ki je obremenjena zaradi rozacee, potrebuje čas in priložnost, da si opomore. Najbolje je, da čiščenje kože omejite zgolj na umivanje s čisto mlačno vodo v kombinaciji s pH nevtralnim milom, kožo pa na poti obnavljanja podprete z nego s kremo DemoDerm. Lahka krema na osnovi cinka in žvepla krepi oslabljeni imunski sistem kože. Na ta način hkrati zagotovi zadostno količino potrebnih mineralov v koži in kožo pomirja.

Poleg nege s kremo DemoDerm lahko svojo kožo zaščitite še proti izgubi vlage. V ta namen uporabljajte različne „čiste“ izdelke, kot je npr. vazelin, kokosova mast, lanolin ali kreme z lanolinom, ki vaše kože ne bodo dražile z različnimi dodatki oziroma dodatnimi sestavinami. Mazilo uporabite zjutraj in zvečer po uporabi kreme DemoDerm, po potrebi pa lahko tudi večkrat čez dan.

Dodaj odgovor