Nasveti za uporabo pri odraslih

Odrasli, ki imajo težave s kožo, kot sta rozacea in akne, uporabljajo kremo DemoDerm v treh časovnih ciklih, od katerih traja vsak od 4 do 6 tednov. Kremo DemoDerm smemo sicer uporabljati neomejeno dolgo, saj teh omejitev pri kremi DemoDerm ni.

Med tem ko uporabljamo kremo DemoDerm, zmanjšamo uporabo ostalih kozmetičnih negovalnih izdelkov, npr. čistilnih gelov, obraznih vodic in pilingov na podlagi sadnih kislin. Za čiščenje kože pred nanosom kreme je praviloma dovolj že umivanje kože z mlačno vodo, nežno čiščenje kože z mlekom za čiščenje kože s čim manj sestavinami ali umivanje z milom z nevtralnim pH 6,4. Koža postane med nego s kremo DemoDerm začasno manj mastna, zato 15 do 30 minut po nanosu kreme DemoDerm kožo namažemo s hranilno (vlažilno ali mastno) kremo. Izberemo takšno, ki koži ustreza glede na to, ali je v osnovi suha, mešana ali mastna.

DemoDerm v prvih nekaj tednih uporabe (prvih 4 do 6 tednih) v zelo tankem sloju nanesemo na očiščeno kožo 2-krat na dan, zjutraj in zvečer. Kreme DemoDerm ne nanašamo na predel okoli oči. Približno pol ure kasneje kožo namažemo s hranilno kremo (vlažilno oziroma mastno); če želimo, lahko nato uporabimo tudi lepotilno kozmetiko (make-up). Hranilno kremo lahko uporabimo večkrat na dan, če imamo občutek, da jo koža potrebuje.

Prehodno poslabšanje kože 

Na začetku uporabe kreme lahko pride do začasnega poslabšanja stanja kože. To je možen, ne pa tudi nujen pojav. Poslabšanje je kratkotrajno in običajno traja od sedem do deset dni. V tem času lahko zmanjšamo uporabo kreme tako, da jo namažemo še bolj na tanko ali pa jo uporabimo samo v večernih urah, v skrajnem primeru pa v kratkem obdobju poslabšanja kremo nanesemo samo vsak drugi ali tretji dan.

Naj vas začasno poslabšanje ne odvrne od rednosti in vztrajnosti pri uporabi kreme DemoDerm v skladu z navodili. Za svojo vztrajnost boste kmalu nagrajeni s sijočo in lepo kožo. Vztrajajte. Vredno je.

Opombe za ljudi s kronično črevesno boleznijo

Če trpite zaradi kronične bolezni črevesja, kot je npr. Crohnova bolezen, boste morda morali kremo DemoDerm za želeni rezultat uporabljati dlje časa, kot bi jo sicer. Če imate oslabljen imunski sistem, se bo vaša koža s pomočjo kreme DemoDerm lahko izboljšala, a se morda ne bo mogla v celoti regenerirati.