Pravilna uporaba kreme DemoDerm

Kako dolgo naj uporabljam kremo DemoDerm? 

Če imate rozaceo, uporabljajte kremo DemoDerm vsaj šest tednov, dokler koža ne postane lepa. Priporočljiv čas uporabe kreme DemoDerm je 3 mesece. Do takrat naj bi bila koža stabilna in kreme DemoDerm ne bi več potrebovali oziroma bi jo uporabljali samo še točkovno, na določenih, manjših predelih kože.

Če veste, da imate poleg težav s kožo tudi kronično obolenje črevesja, npr. Crohnovo bolezen, boste morda morali, da bi dosegli lep videz kože, kremo DemoDerm uporabljati dlje časa. Kremo DemoDerm lahko brez omejitev uporabljamo tudi dlje časa. 

Smem uporabljati kremo DemoDerm med nosečnostjo ali dojenjem? 

Krema DemoDerm je kozmetični izdelek in jo lahko enako kot druge kozmetične izdelke uporabljamo tudi med nosečnostjo in dojenjem. 

Kremo DemoDerm sem šele začela uporabljati. Zakaj je moja koža na videz luskasta? 

Ko začnete uporabljati kremo DemoDerm, lahko v začetnem obdobju uporabe pride do suhosti. Vendar je to dobro znamenje: suha, luskasta koža je pokazatelj, da krema DemoDerm deluje. Ta faza praviloma traja največ do 10 dni. Ko jo uporabniki prestanejo, poročajo o manj pustulah in papulah na obrazu. Mozoljčkov in ogrcev je manj in koža postane vidno lepša. Koža potrebuje svoj čas. Če to fazo težje prenašate, lahko kremo DemoDerm do njenega konca nanašate samo 1 x na dan (najbolje zvečer in v zelo tankem sloju). 

Kako uporabim kremo DemoDerm pri pojavu suhih oči? 

Pri mazanju s kremo DemoDerm kreme ne nanašamo na področje okoli oči. Običajno že s tem ukrepom preprečimo težave zaradi reakcije na kremo.

Kako uporabim DemoDerm pri najstniških aknah? 

Najstnikom priporočamo drugačen način uporabe kreme DemoDerm kot odraslim. Kremo mažemo v tankem sloju samo na posamezne mozolje in na predele z aknami. Preberite še naše nasvete za uporabo pri najstnikih (LINK). 

Kako uporabimo kremo DemoDerm na lasišču? 

Nečista koža, rozacea, pustule in papule se lahko pojavijo tudi na lasišču, včasih pa tudi na ramenih in hrbtu. Nanašanje kreme DemoDerm med lasmi in dlakami je zahtevnejše. Pomagamo si tako, da v pršilki zmešamo za noževo konico kreme DemoDerm s 100 ml vode. Zmes nanašamo na kožo s pršilko. Krema se v vodi ne razpusti povsem, ostane v obliki kosmičev, vendar je nanos kreme DemoDerm na področje lasišča s pomočjo pršilke kljub vsemu lažji kot pa neposredno mazanje. 

Ali se moram izogibati sonca, ko uporabljam kremo Demoderm?
Ne, za to pri kremi Demoderm ni potrebe.

Ali lahko uporabljam puder?
Lahko, na delovanje kreme Demoderm uporaba pudra ne bo vplivala. Po jutranjem čiščenju kožo namažite s tankim slojem kreme Demoderm, počakajte 10 do 15 minut, nato pa uporabite svojo običajno negovalno in lepotilno kozmetiko.

Bom cilj dosegla hitreje, če se bom bolj na debelo namazala?
Ravno obratno: Demoderm mažite zelo na tanko; debelejša plast kreme ne bo pomenila tudi hitrejše poti do cilja.

Za koliko časa bom imela eno kremo?
Ena doza kreme Demoderm zadošča za 4 do 6 tednov uporabe kreme za kožo na obrazu. Čas je odvisen od obsega kože s težavami.

Koliko krem se v povprečju porabi za odpravljanje težav?
Običajno se za odpravljanje težav s kožo porabi 2 do 4 kreme Demoderm.

Hči ima atopijski dermatitis, predvsem na zapestjih in v pregibih. Bi ji krema Demoderm pomagala?
Ne.

Mi bo krema Demoderm stanjšala kožo?
Ne.

Ima krema Demoderm kakšne stranske učinke?
Krema Demoderm razmasti kožo, zato je treba po uporabi kreme Demoderm na kožo nanesti še neko hranilno / vlažilno / mastno kremo (odvisno od tega, kako mastna je koža v osnovi). Drugih stranskih učinkov krema Demoderm nima.