Nasveti za uporabo pri najstnikih

Krema DemoDerm je primerna tudi za najstnike, ki imajo težave s kožo, npr. z nečisto kožo, mozolji in najstniškimi aknami. V teh primerih kreme ne nanašamo 2 x na dan, kot pri odraslih uporabnikih, pač pa samo 1 x na dan, v tankem sloju, in zgolj na tiste dele kože, kjer so težave. 

Nasveti za najstnike, ki se želijo znebiti težav s kožo: 

• NE POZABITE NA ČIŠČENJE: V mestih z onesnaženim zrakom se preko dneva na kožo naloži umazanija iz okolja. Zato je še posebej pomembno, da kožo pred nanosom kreme DemoDerm umijemo z mlačno vodo in milom z nevtralnim pH 6,4.

• NAMAŽEMO V TANKEM SLOJU: Mozoljev in nečistoč na koži s kremo ne smemo premazati in zakriti. Tanek sloj kreme bo povsem zadoščal.

• NAMAŽEMO DOVOLJ NA ŠIROKO: DemoDerm ne namažemo samo neposredno na mozolj, pač pa z njo namažemo tudi področje okoli mozolja, široko za približno dva prsta.

• 1 – 2 KRAT DNEVNO: Po večerni uporabi bo mozolj zjutraj že občutno manjši ali pa bo povsem izginil. Če ne, ga s kremo DemoDerm namažemo ponovno. 

• POTRPLJENJE: Cink v kremi DemoDerm razmasti področje kože z mozoljem. Pri nekaterih se učinek pojavi čez noč, pri drugih traja dlje. Ne obupajte takoj. 

• NE PRETIRAVAJTE: Najstniki so pogosto preveč neučakani in imajo prevelika pričakovanja. Zlasti tisti z mozolji pogosto pretiravajo s higieno. Pomanjkanje higiene je le redko vzrok za nastanek težav s kožo. Veliko pogostejši spremljevalci težav s kožo so hormonsko neravnovesje, sodobna prehrana in stres.