Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Ti pogoji poslovanja določajo pogoje nakupa izdelkov preko spletne strani Demoderm, ki je dostopna na povezavi http://www.demoderm.si (v nadaljevanju »spletna stran«) in jo upravlja podjetje Golenhofen d.o.o., Dolomitska ulica 3, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: »ponudnik«). Vsebine na spletni strani so za informativno in izobraževalno rabo ter niso mišljene kot nadomestek za zdravniško posvetovanje.

Cena izdelka, ki že vključuje DDV in strošek pakiranja in dostave je razvidna na spletni strani. Kupec bo o uspešno oddanem spletnem naročilu obveščen s povratnim sporočilom na svoj elektronski naslov. Če le-tega ne prejme, obstaja možnost, da je kupec navedel napačen elektronski naslov. V takšnem primeru kupca naprošamo, da nas konktaktira:
• preko elektronskega naslova: bojca.pusnik@gmail.com ali
• preko telefonske številke 040 325 939.

Informacije o ponudniku:
Ponudnik in njegov naslov: Golenhofen d.o.o., Dolomitska ulica 3, 1000 Ljubljana
Matična številka: 6205798000
Identifikacijska številka za DDV: SI12850764
TRR: SI56 3000 0000 9810 616 (Sberbank d.d.)
Pravna oblika: Družba z omejeno odgovornostjo d.o.o.
Registrski organ: vpis v sodni register pod številko Srg 2012/3358
Datum vpisa pri registrskem organu: 24. 8. 2012
Telefon: 040 325 939; 059 059 090
E-mail: info@demoderm.si

1. Naročilo
Kupec svoje naročilo posreduje preko e-maila. Za uspešen nakup je nujno, da kupec posreduje ponudniku pravilne podatke (ime in priimek oziroma naziv, naslov za dostavo, kontaktne podatke, vrsto in število naročenih izdelkov, način plačila).
Po oddaji naročila prejme kupec od ponudnika v roku 24 ur na svoj elektronski naslov elektronsko sporočilo s potrditvijo njegovega naročila. S tem trenutkom je sklenjena kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji nepreklicno določeni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Kupčevo naročilo je shranjeno pri ponudniku. Kupec ga lahko prejme na pisno zahtevo, ki jo pošlje na naslov ponudnika. Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je shranjena pri ponudniku v elektronski obliki in je kupcu na voljo na njegovo pisno zahtevo.

2. Možnost spremembe naročila
Vse želene spremembe v zvezi z že oddanim naročilom lahko kupec ponudniku sporoči po telefonu 040 325 939 ali z elektronskim sporočilom na email bojca.pusnik@gmail.com v roku 12 ur po oddaji naročila.

3. Cene
Ponudnik je zavezanec za DDV. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku naročila kupca.

4. Postopek nakupa
Na spletni strani z naslovom »Nakup« so objavljeni vsi potrebni podatki za naročanje.

5. Načini plačila
Kupec lahko za plačilo uporabi naslednje načine plačila:
a.) plačilo po povzetju; ponudnik pošlje pošiljko preko dostavne službe z odkupno vrednostjo,
b.) po predračunu na TRR ponudnika. Ko kupec opravi naročilo, po e-pošti prejme predračun. Takoj ko je plačilo vidno na poslovnem računu ponudnika, le-ta izdelke pošlje na želeni naslov.

6. Stroški pakiranja in dostave
Stroške pakiranja in dostave pri naročilu v višini 70 € ali več krije ponudnik in so za kupca brezplačni, pri naročilu do 70 € pa je strošek pakiranja in dostave 3 € in ga plača kupec. Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo za dostave na področju Slovenije. Stroški pakiranja in dostave na območju Hrvaške so 10,96 €.

7. Osebni nakup izdelkov
Osebni nakup izdelkov je mogoč od ponedeljka do četrtka od 8.00 do do 12.30 in od 13.30 do 17.00 ure. Mesto prevzema je Golenhofen d.o.o., Dolomitska ulica 3, 1000 Ljubljana. V tem primeru stroškov pakiranja in dostave ni.

8. Rok dostave
Vsa naročila, oddana ob delovnih dneh (od ponedeljka do petka) ponudnik praviloma odpošlje najkasneje naslednji delovni dan v primeru plačila po povzetju. Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu, pošlje takoj, ko prejme nakazilo na TRR. Naročila, naročena med vikendom in prazniki, pošlje naslednji delovni dan.

9. Dostavna služba
Izdelke kupcu dostavi dostavna služba na želeni naslov za dostavo. Skupaj z izdelki kupec prejme račun.

10. Varstvo podatkov
Ponudnik za nedoločen čas hrani naslednje podatke kupcev: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo. Ponudnik. navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom. Ponudnik zagotavlja, da prejete podatke varuje v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov (ZVOP-1) in da pridobljenih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam. Pridobljene osebne in kontaktne podatke bo uporabil zgolj v lastne namene. Na spletni strani vodimo zgolj evidenco obiskov strani. Zanimajo nas zgolj skupne informacije in ne informacije o posameznih uporabnikih.

11. Pravica do odstopa kupca od pogodbe
V skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov, ima kupec pri pogodbah, sklenjenih na daljavo pravico do odstopa od pogodbe, ne da bi moral za to navesti razlog. Kupec najkasneje v 14 dneh po sklenitvi pogodbe na daljavo ponudniku na elektronski naslov (bojca.pusnik@gmail.com) ali po navadni pošti s pomočjo obrazca za odstop od nakupa nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe. Izdelke mora kupec vrniti ponudniku v roku 14 dni od sporočila o odstopu od pogodbe v originalni embalaži, nepoškodovane ter neuporabljene na naslov Golenhofen d.o.o., Dolomitska ulica 3, 1000 Ljubljana. Vse stroške, ki nastanejo ob vračilu izdelkov, plača kupec. Kupec ob vračilu izdelkov pošlje tudi račun za izdelke in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila opravi ponudnik najkasneje v 5-ih dneh po prejemu vrnjenih izdelkov. Obrazec, s katerim kupec ponudniku sporoči odstop od pogodbe, najdete tukaj.

11. Odgovornost za napake
Kot ponudnik se zavezujemo izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarjamo za stvarne napake svoje izpolnitve v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Kupec lahko kot potrošnik uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če nas o napaki obvesti v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita, a najkasneje v roku dveh let odkar je bilo blago izročeno.

12. Reklamacije
Kupec reklamacijo v zvezi s svojim naročilom posreduje ponudniku pisno na ponudnikov e-naslov ali z navadno pošto. Ponudnik bo v roku petih (5-ih) delovnih dni potrdil kupcu, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Kontaktna oseba za pritožbe je Bojca Pušnik Ponikvar, telefon 040 325 939, e-pošta bojca.pusnik@gmail.com.

13. Izvensodno reševanje sporov
Ponudnik skladno z določbami relevantne zakonodaje ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošnikih sporov, ki bi jih potrošnik lahko sprožil v skladu z veljavnim Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15). Ponudnik skladno z določbami relevantne zakonodaje objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL.
Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (Uradni list RS, št. 81/15), Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter sprememb Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

14. Uporaba prava in pristojnost
Pravna razmerja med kupci, kot uporabniki spletne strani, in ponudnikom, kot upravljavcem spletne strani, se urejajo s predpisi Republike Slovenije. Morebitni spori se bodo reševali po mirni poti, če pa to ne bo mogoče, bo za reševanje sporov pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani.