Olajšanje s pomočjo manjšega števila sestavin

Ko je naravno ravnovesje kože oslabljeno, ga poskušamo ponovno vzpostaviti s pomočjo različnih čistilnih in negovalnih sredstev. Težava pri tem je, da kreme in losjoni za čiščenje kože, ki pomagajo zdravi koži, stanje kože s težavami le še poslabšajo. Tukaj velja moto »manj je več«. In natanko tako deluje krema DemoDerm.

Receptura pri kremi DemoDerm je zožena na samo nekaj sestavin. Takšna sestava ustreza občutljivi in vznemirjeni koži. Hkrati je kremo zaradi njene lahke konsistence zelo lahko uporabljati in jo lahko na kožo nanesemo v zelo tankem sloju. Na ta način koža, ki je v stresu, ni po nepotrebnem dodatno obremenjena.

Osnova kreme za nego pri rozacei sta minerala cink in žveplo. Koži z rdečico prav teh mineralov pogosto primanjkuje. Pomanjkanje aktivnih sestavin v koži pogosto spodbuja razvoj težav. Krema DemoDerm koži zagotovi pomembne snovi in ji pomaga obnoviti naravno ravnovesje. Cink lajša težave s kožo še zlasti zaradi svojih protivnetnih lastnosti. Žveplo s svojimi protibakterijskimi lastnostmi prispeva k zaviranju nastajanja loja v koži. V obdobju pubertete, v katerem se pogosto pojavijo težave z aknami, je ena od glavnih težav povečano tvorjenje loja. Cink in žveplo sta zato idealna kombinacija za nego kože z rozaceo, rdečico, kožnimi nečistočami, aknami in najstniškimi aknami.

Sestavine: Aqua, Stearyl alcohol, Propylene glycol, Glycerol, Stearic acid, Zinc oxide, Sulfur, Isopropyl myristate, Petrolatum, Glyceryl stearate, Dimethicone, Menthol, Sorbitan stearate, Polysorbate 80, Wheat germ oil, Azone, Salicylic acid, Sodium lauryl sulfate.